La vida al camp. Natura i Fantasia

 

Can Solà està situada en una zona que ha mantingut al llarg del temps la seva activitat agrícola i ramadera. La finca està envoltada de camps llaurats i boscos, perfecte per acollir a grups d’infants que vulguin passar una estada en mig de la natura.

Creiem que és imprescindible sensibilitzar als infants de les escoles que ens visiten sobre valors relacionats amb el respecte per l’entorn, veure la seva constant evolució, quins recursos ens pot proporcionar i com aprofitar-los.

En un futur no molt llunyà, les fons d’energies renovables proporcionaran la major part de l’energia, i és per això que veiem interessant que les coneguin i vegin in situ com funcionen.

Amb la visita a la granja MAS BES, els més petits i petites veuran molts animals de granja com conills o ases, podran aprendre a munyir i, si hi ha sort, potser veuran el naixement d’un vedell. Els més grans també podran conèixer com aprofiten el metà produït pels fems dels animals per crear-ne biogàs. La visita finalitza amb un taller i degustació de productes.

Un cop a la casa, tindrem moments per l’oci, al rocòdrom o la tirolina, però també els mostrarem, a petita escala, com a Can Solà gestionem les deixalles del dia a dia, què és el compostatge, o com cuidem de l’hort i el galliner, entre d’altres activitats.

Les sortides i excussions als voltat de la finca o a la zona pícnic de l’Onyar, són perfectes per conèixer la fauna i flora del territori i com els afecta la presencia de l’home.

L’eix d’animació, farà de fil conductor. Els masovers de Can Solà, en Quim i l’Enriqueta, faran d’acompanyats i dinamitzaran els jocs i actuacions per despertar la seva curiositat, interactuar i, sobretot, gaudir junts.

 

Eix d’animació

En Quim, l’ Enriqueta i altres camperols, conviuen a Can Solà amb individus molt curiosos i d’altres també màgics.

El que no saben els infants és que arribaran en un moment delicat. Després d’una breu presentació, aquests personatges els hi explicaran que fan i com estan enllestint els preparatius per rebre l’ésser més màgic de tots.

Després de jocs relacionats amb el misteri, descobrirem que es tracta de la mare natura, però també que, malauradament, l’any passat no va aparèixer, i no volen que torni a passar de cap de les maneres.

La mare natura està trista i desesperada perquè les persones no cuiden prou els boscos, els rius, ni els animals.

Així que, estaran disposats/des els nens i nenes a ajudar a en Quim, l’ Enriqueta i els seus amics i amigues en la seva missió?

Durant l’estada, els infants i l’equip de monitors i monitores, realitzaran activitats i tallers relacionats amb l’eix, fent una visita a la granja Mas Bes, recopilant els ingredients màgics per la poció i fer sortides a la natura per recordar antics oficis, com les trementinaires (recollint plantes aromàtiques i medicinals) o fent de caçadors amb arcs i sarbatanes.

Aprendrem a orientar-nos amb la brúixola i jugarem de nit amb les lots a identificar animals, en un entorn fantàstic i que no és l’habitual.

Al final de les colònies, coneixerem i celebrarem la tornada de la mare natura amb música i ball