Natura

 

Can Solà està situada en una zona que ha mantingut al llarg del temps la seva activitat agrícola i ramadera. La finca està envoltada de camps llaurats i boscos, perfecte per acollir a grups d’infants que vulguin passar una estada en mig de la natura.

Creiem que és imprescindible sensibilitzar als infants de les escoles que ens visiten sobre valors relacionats amb el respecte per l’entorn, veure la seva constant evolució, quins recursos ens pot proporcionar i com aprofitar-los.

Quan a les activitats, us proposem fer una  visita a l'escola Foresta de Santa Coloma de Farners per saber-ne mes sobre el projecte d'apicultura i mel que estan desenvolupant.

Altre opció és visitar la granja Mas Bes per introduir als infants a les energies renovables. Els més petits i petites veuran molts animals de granja com conills o ases, podran aprendre a munyir i, si hi ha sort, potser veuran el naixement d’un vedell. A mes a més coneixeran de primera mà com aprofiten el metà produït pels fems dels animals per crear-ne biogàs.

Un cop a la casa, tindrem moments per l’oci, com per exemple escalant al rocòdrom, però també els mostrarem, a petita escala, com a Can Solà gestionem les deixalles del dia a dia, què és el compostatge, o com cuidem de l’hort i el galliner, entre d’altres activitats.

Les sortides i excussions als voltat de la finca o a la zona pícnic de l’Onyar també són perfectes per conèixer la fauna i flora del territori.

L’eix d’animació, farà de fil conductor. Els masovers de Can Solà, en Quim i l’Enriqueta, faran d’acompanyats i dinamitzaran els jocs i actuacions per despertar la curiositat dels nens i nenes, interactuar i, sobretot, gaudir plegats.

 

Eix d’animació

En Quim, l’ Enriqueta i altres camperols, conviuen a Can Solà amb individus molt diferents però ben divertits i fins hi tot màgics.

El que no saben els infants és que arribaran en un moment delicat. Després d’una breu presentació, explicaran que fan i com estan enllestint els preparatius per rebre l’ésser més màgic de tots.

Després de jocs relacionats amb el misteri, descobrirem que es tracta de la mare natura, però també que, malauradament, l’any passat no ha aparegut per compartir una nit màgica amb ells i estan ben preocupats.

La mare natura està trista i desesperada perquè les persones no cuiden prou els boscos, els rius, ni els animals.

Així que, estaran disposats/des els nens i nenes a ajudar a en Quim, l’ Enriqueta i els seus amics i amigues en la seva missió?

Al final de les colònies, coneixerem i celebrarem la tornada de la mare natura amb música i ball.