La Galia

Els orígens dels celtes els situem a l’Edat de bronze i principis de l’Edat de Ferro, abans de l’arribada dels romans, alguns segles A.C.

Eren antigues tribus que es trobaven al que ara coneixem com a centre Europa, i que anomenaven, LA GALIA.

Des de Can Solà, volem contagiar la curiositat per saber-ne més sobre aquests pobles que van estar en constant migració, als quals els grec anomenaven KELTOIS.

Com els celtes creien en diferents deus, com ara les divinitats dels astres i la terra, així com l’aigua, el foc o la fertilitat de la dona, aprofitarem per fer activitats, jocs i sortides a la natura que facin sentir a cada infant que forma part d’una aventura.

També sabem que els celtes han estat sempre molt admirats per les continues troballes d’artesania, estris de caça, cuina i, fins hi tot, ornamentals.

Fent un elogi a aquests corrents artístics, com la cultura de LA TENE, realitzarem una llàntia amb fang, per a que els infants puguin desenvolupar la seva faceta més creativa.

 

Eix d’animació

 

Hi ha molta gent que encara no sap que a Can solà hem creat la nostre pròpia GALIA.

De fet, fa temps que hi viuen diferents tribus celtes i cadascuna té el seu líder i les seves peculiaritats.

Als GALS els hi encanten els nous reptes i ja n’estan farts de les històries dels romans i els grecs, sobretot de les clàssiques competicions olímpiques. 

És per aquest motiu que el SAVI, l’ Elmérid , en Teodor, el Druida i els altres caps, han decidit recuperar l’essència dels jocs i crear unes olimpíades diferents i divertides.

Cada líder farà el que estigui a les seves mans per tal que la seva tribu sigui considerada la més noble, forta i valenta de tot el territori.

Si els nens i nens volen formar part d’aquesta aventura, no només hauran de descobrir d’on provenen els seus companys, sinó que també hauran de mostrar les seves habilitats (activitats d’aventura, jocs de pistes o proves).

 

Si estan ben atents/es, fins hi tot podran desvetllar la veritable relació entre el SAVI i l’Elmérid.