La Galia

Els orígens dels celtes els situem a l’Edat de bronze i principis de l’Edat de Ferro, abans de l’arribada dels romans, alguns segles A.C.

Eren grups en contant migració, antigues tribus que es trobaven al que ara coneixem com a centre Europa, i que anomenaven, LA GALIA.

A Can Solà, ens posarem a la pell d'aquests pobles, als quals els grec anomenaven els KELTOIS. Cada grup d'infants representarà una tribu i, per mitjà de dinàmiques i jocs, aniran descobrint les característiques de cadascun d'ells.

També realitzarem sortides a la natura fins la zona pícnic del riu Onyar, rutes d'orientació als voltants de la casa i tallers.

També sabem que els celtes han estat sempre molt admirats per les continues troballes d’artesania, estris de caça, cuina i, fins hi tot, ornamentals.

Fent un elogi a aquests corrents artístics, com la cultura de LA TENE, realitzarem una llàntia amb fang, per a que els infants puguin desenvolupar la seva faceta més creativa.

 

Eix d’animació

Hi ha molta gent que encara no sap que a Can solà hem creat la nostre pròpia GALIA.

De fet, fa temps que hi viuen diferents tribus celtes i cadascuna té el seu líder i les seves peculiaritats.

Als GALS els hi encanten els nous reptes i ja n’estan farts de les històries dels romans i els grecs, sobretot de les clàssiques competicions olímpiques. 

És per aquest motiu que el SAVI, l’ Elmérid , en Teodor, el Druida i els altres caps, han decidit recuperar l’essència dels jocs i crear unes olimpíades diferents i divertides.

Cada líder farà el que estigui a les seves mans per tal que la seva tribu sigui considerada la més noble, forta i valenta de tot el territori.

Si els nens i nens volen formar part d’aquesta aventura, no només hauran de descobrir d’on provenen els seus companys, sinó que també hauran de mostrar les seves habilitats (activitats d’aventura, jocs de pistes o proves).

 

Si estan ben atents/es, fins hi tot podran desvetllar la veritable relació entre el SAVI i l’Elmérid.