Els orígens del cinema

 

A Can Solà apostem per que tot allò relacionat amb les arts escèniques arribi als nens i nenes com a eina de desenvolupament creatiu.

Durant les colònies, els infants prenen protagonisme en els projectes que els hi proposem des de la casa, ja sigui un anunci, teatre d’ombres, un videoclip, o un Stop motion, entre d’altres, i posem al seu abast els recursos per a dur-los a terme; com ara l’atrezzo, càmeres de gravació, decorats, efectes o enganys visuals senzills, música, etc.

Amb aquesta temàtica, apropem al grup les noves tecnologies d’una forma responsable i al mateix temps divertida, mantenint l’atenció dels nens i nenes amb temes d’interessos socials actuals.

 

Eix d’animació

Ja des d’un inici, els monitors i monitores es posen a la pell de diferents personatges que van fer història en el món cinematogràfic, com ara George Meliés, Edison, Chaplin o els germans Lumiere, fent-se passar per professionals de la petita i gran pantalla.

Aquests especialistes, directors, actrius i tècnics, trobaran en els nens i nenes els perfils perfectes per preparar i gravar les seves pròpies creacions.

 

Durant l’estada, i per mitjà de dinàmiques i el taller, treballem les habilitats individuals que afavoriran el rendiment i col·laboració del grup.

Visitarem el Museu del Cinema de Girona, podrem fer una gimcana fotogràfica sobre diferents pel·lícules i series que s’han rodat a la ciutat, i crearem una joguina d’il·lusions òptiques.

Al final de les colònies, tant els infants com l’equip docent podran ballar i divertir-se en la gran Gala, i endur-se un bon record del seu pas per Can Solà.

 

Preparats, llums, càmera i ACCIÓ!